En Sıcak Konular

Nuri Gürgür-Türk Ocakları Genel Başkanı
Konuk Yazar-Türk Yurdu
Nuri Gürgür-Türk Ocakları Genel Başkanı
23 Mayıs 2011

Kaset Üzerinden Siyasete İnfaz Girişimi



MHP’nin bazı üst düzey yöneticilerinin özel hayatlarıyla ilgili kasetler seçim sürecinde deprem etkisi yaptı. Adı geçen yöneticiler hem partideki görevlerinden hem de adaylıktan çekildiler. Böylece operasyonu plânlayan merkez ilk aşamada amaçlarından birine ulaşmış oldu. Ancak plânlamanın söz konusu 10 kişinin kariyeriyle sınırlı olmadığı, bunun çok daha ötesinin hesaplandığı anlaşılıyor.
Geçen yıl benzer bir darbeye maruz kalan Deniz Baykal’ın sözleri son derece önemli tespitler içeriyor: “Bunun kendiliğinden yaşanan bir süreç olduğunu düşünmek hiçbir şekilde mümkün değildir. Bu olayın bir merkezî plânlamayla, özenle hesaplanarak, zamanlama yapılarak sonuç üretmek üzere gerçekleştirildiği artık tartışma götürmez bir gerçektir.”

Türkiye siyaseti şimdiye kadar benzeri görülmeyen kapsamlı ve çok yönlü bir operasyonla karşı karşıyadır. Bunu yapanlar sıradan teknisyenler yahut amatör hevesliler değildir. Bu tarz işleri iyi bilen, özel eğitim alıp yetiştirilen, her türlü teknik donanım ve imkâna sahip olan mesleklerinin profesyonelleridir. Hedef alınan MHP’lilerin zaafları tespit edilmiş, özel hayatları çok yakından izlenmiş, telefonları dinlenmiş, zamanlama seçimlere kısa bir süre kala kademeli şekilde plânlanıp düğmeye basılmıştır.

Hedefteki yöneticiler kendilerine düşen siyasî görevi vakit geçirmeden yerine getirdiler, siyasî kariyerlerini noktaladılar. Ne var ki istifalarla birlikte bu fasıl kapanmıyor, çok kapsamlı şekilde düşünülen hazırlandığı anlaşılan senaryonun esas bölümleri şimdiden sonra sahnelenecektir. Bu aşamada hükümete önemli bir görev düşüyor. Siyasî iktidar Devletin ilgili bütün organlarını ve imkânlarını bir an önce harekete geçirerek, bu siyasî infaz girişiminin faillerini bulmak, kamuoyunun bilgisine sunmak, yasaların uygulanmasını temin etmek zorundadır. Ankara ve İstanbul Cumhuriyet Savcılıkları’nın soruşturma açmış olması Hükümetin yükümlülüğünü ortadan kaldırmaz. Olayda profesyonel ekiplerin ve gelişmiş tekniklerin kullanıldığı açıktır. Ancak aynı teknolojinin uzmanlar tarafından kullanılarak faillerin izlenip bulunmaları, devrede olan internet sitesinin kimlere ait olduğunun tespiti, bunlar hangi ülkede olurlarsa olsunlar mümkündür. Devletin ilgili istihbarat kurumlarının, yetişmiş elemanlarının, teknolojik donanımlarının buna elverişli olmadığını kimse öne süremez. Üstelik bu nitelikteki bir konuda istenirse pekâlâ uluslararası işbirliği sağlanabilir;  hatta destek bile alınabilir.

Seçimlere birkaç hafta kala MHP bu olaydan ne kadar etkilenir? Bunu şimdiden kestirmek kolay değil. Ancak bazı hususların unutulmaması gerekir.

Milliyetçi Hareket sıradan bir siyasal yapılanma değildir. Yarım yüzyıllık tarihinde büyük tecrübeler yaşanmıştır. Bu harekete gönül veren insanların önemli bölümü derin acılar, sıkıntılar çekmişler, zorlu sınavlardan geçmişlerdir. Bu siyasî oluşum her yaştaki nice idealist insanın ıstırabıyla, ümidiyle, heyecanıyla yoğrularak, çok çetin dönemlerden geçilerek şimdiki yönetime intikal etmiştir.

Bu hareketi yıllarca % 3 gibi çok sınırlı bir desteğe rağmen yürütüp, kitleye mal olmasını sağlayan, birçoğu artık siyasî hayatta yer almayan, hatta terki dünya eden insanların gönüllerindeki duygular ve hafızalarında yaşayan izler geçmişe ait hatıralar yığını değil, bu siyasî oluşumun canlı ve dinamik hafızasıdır, varlık sebebidir.

Milliyetçi Hareket’e oy verecek insanların siyasî ve vicdanî tercihlerini belirleyecek olan esas faktör, ortaya saçılan bu kaset kepazeliği değil, geçmişten günümüze taşınan bu tarihî hafızanın oluşturduğu gerekçeler ve düşündürdükleri olacaktır.

Birileri sandıktan çıkacak sonuçları düzenlemek ve onun da ötesinde MHP’nin bulunmadığı bir Meclis tablosu plânlamış görünüyorlar. Ancak kararı bu fitne erbabı değil Türk Milleti verecektir. Milletimiz en kritik zamanlarda gösterdiği dikkat ve basiretle nice darboğazlardan selametle geçilmesini başarmıştır. Doğrudan ülkemizin bütünlüğünün söz konusu olduğu, Anayasa üzerinden Türkiye’nin federatif bir yapıya dönüştürülme hazırlıklarının yapıldığı bölücü etnik fitnenin isyan halinde bulunduğu bir dönemde, 12 Haziran’da sandıklardan çıkacak olan tablonun doğrudan kendi varlığını ve geleceğini ilgilendirdiğini bilerek, tercihini yapacaktır.

 



Bu yazı 1,394 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 15 Nisan 2012 12 Eylül Davası Bu Haliyle Sonuçsuz Bir Girişim Olarak Kalacaktır
    • 28 Mart 2012 Türk Ocakları bu yıl 100.ncü yılını kutluyor
    • 3 Mart 2012 Eğitim Meselesi Siyasallaştırılmamalı
    • 11 Şubat 2012 Yılmaz Öztuna Hakka Yürüdü
    • 10 Şubat 2012 Tarihi Binamız Neden Alınamadı, Nasıl Alınabilir?
    • 1 Şubat 2012 Fransa Parlamentosu ve Sarkozy Türkiyeye Tarih Bir İmkn Sunuyor
    • 15 Ocak 2012 Bir Milli Kahramanı Kaybettik Türk Milletinin Başı Sağolsun
    • 7 Ocak 2012 Uludere Faciası Ahlksızca İstismara Çalışılıyor
    • 30 Aralık 2011 Türkiye Herşeye Rağmen Büyük ve Güçlü Bir Ülkedir
    • 20 Aralık 2011 Türk Ordusu Bu Sataşmalara Müstahak Değildir
    • 5 Aralık 2011 Dersim’in Nedense Konuşulmayan Tarihçesi
    • 26 Kasım 2011 Yeni Anayasa Hazırlıkları Fetiş Haline Getirilmemelidir
    • 5 Kasım 2011 KCK Operasyonlarına Gösterilen Tepkilerin İdeolojik Anlamı Üzerine
    • 21 Ekim 2011 Milli Politika Zarureti
    • 10 Ekim 2011 Türk Toplumunun Sinir Uçlarıyla Oynanmamalı
    • 25 Eylül 2011 Yirmibirinci Yüzyılda Nasıl Bir Türk Ocağı?
    • 6 Eylül 2011 İsrail ile Savaşın Diğer Yüzü
    • 1 Eylül 2011 Tarihi Gafın Diğer Yüzü
    • 1 Eylül 2011 Işık Koşaner’e Tepkiler Haklı Sayılabilir mi?
    • 15 Ağustos 2011 Suriye’deki Olaylara İlgisiz Kalamayız

    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,956 µs